Har inte haft tid att blogga dom sista dagarna så jag får göra en sammanställning nu istället:

Fredag:

På kvällen var vi över till grannarna då hon fyllde år. Hennes son tog fram gitarren och vi trallade med en stund. Det var riktigt trevligt.
Lördag:
 
Dags att fortsätta med klippningen jag började med häromdan men som inte blev klar pga av regn. Skönt att äntligen få det klart. Om inte annat så är det skönt att glida in i min MP3 värld (har ju alltid MP3:n på när jag klipper)
 
Fick sen för mig att jag skulle fortsätta och vara duktig i trädgården för en gångs skull (annars är det ju Perre som har dom gröna fingrarna i vår familj). Tittad på gången och den var inte tjusig måste jag säga…

Men efter några timmar så blev den så här tjusig. Jag är riktigt stolt över mig själv idag. Men jag känner också att jag nog varit lite för mycket ute i solen. Det riktigt svider på axlarna idag.

 
Mitt i all rensning så kom B med traktorn för att hjälpa oss att få bastun på rätt ställe

Det var knappt han fick in gafflarna under huset men det gick med lite trixande
 
Sen var dt bara problemet kvar att få ner den på rätt plats… Han fick ta bort dom tjockare gafflarna och använda som smalare och då gick det…

Nu ska Perre bara se till att det blir en liten trappa utanför och den kommer även att fungera som en ram för att inte gruset ska glida iväg.

Då vi har problem med att på våren så svämmar det över i ett dike vi har utefter tomten så passade B på att gräva så att vi kunde lägga ner ett dräneringsrör utefter sidan på tomten..

Söndag:

Fick för mig att jag skulle sy lite idag. Jag har lite gamla lakan som min farmor har broderat och som jag inte kan förmå mig att slänga. Det var ju så mycket bättre kvalitet förrut i alla lakan och de är ju så fina! Då jag inte har nån symaskin på landet så var det bara att ta fram nål och tråd och sätta sig ner och sy. Skönt att sitta i skuggan hela dan i alla fall efter all sol igår.

Efter många timmars syande (sydde för snålt i kanalen upptill en gång, så jag fick sprätta upp *grr*) så blev det resultatet så här. Är riktigt nöjd med resultatet. (och ja, jag ska kapa av pinnen nertill, har inte hunnit det än bara.)

Måndag:

Det tornade upp jätte mörka moln på morgonen och vid 10.30 tiden började det åska. Vi drog ur alla kontakter till data, tv med mera… Ville inte att det skulle gå sönder nåt pga av det.

Sen börjadet det hällregna och då menar jag verkligen det. Det bara vräkte ner i över en timme.

Och haglade. Stora hagel. Kanske inte syns så bra men dom vita prickarna är haglet.

Det låg kvar länge också. Den här bilden är tagen cirka en timme efter att det hade slutat och ändå hittade jag massvis i gräsmattan.

Vi packade sen in oss i bilen och åkte in till Norrtälje. Vi skulle slänga skräp på återvinningsstationen och handla bland annat. Jag (som varit uppe längst av alla i familjen kände att jag var hungrig) bestämde att vi skulle svänga in på McDonalds. Och självklart passade vi på att ta plus meny så vi fick lite fina glas. (Har sedan förra året 3 st blå och 3 st röda och nu fick vi alltså 3 st lila)


Skulle in och handla en bok också och hittade en jättemysig bokhandel som inte såg ut som alla andra inne. Här var alla takbjälkar kvar, Jätte läckert ju.

I ån finns det en massa utställningar just nu… Förstår kanske mig inte på konst eller…

Det här däremot tyckte jag var jätte tjusigt, men hur lyckas man få rosor att blomma i asfalt?!?!


Gamla härliga hus finns det också kvar, jag gillar sånt här gammalt. Kanske jag skulle ta och åka in nån dag och bara fota sånt, Sofia, hänger du med då?

Här kommer jag nu tillbringa den närmsta tiden, i hängstolen med boken jag köpte igår. Men först ska jag ta mig ut på min promenad, jag har en slinga på ca 7 km som jag brukar gå. Tyvärr har jag varit för lat och inte gått den så mycket som jag förutsatte mig att göra den här semestern… *fy-på-mig* Men ska skärpa mig från nu!