Eva's enkla bloggande

Isländska sockor och mormorsrutor

Hittade ett jätte härligt mönster på isländska sockor så det bara måste jag ju testa :) Lite skönt att sticka en socka utan häl. Bara att sticka så lång man vill att den ska vara och sen självklart tån.

Kul att se att vanligt vitt garn blir så mycket snyggare genom att sticka ett mönster istället för bara vanlig resår eller slätstickning :) Blir nog många fler av den här varianten.

Men nåt som jag också skulle vilja lära mig är att sticka sockor från tån och upp. Letar för fullt efter någon bra beskrivning men hittar ingen. Och jag vill hitta den på svenska, det är nog det som ställer till det lite för mig. Hittar många på engelska men jag har lite för svårt att förstå engelska stickmönster för att klara av dom…. Nån som har ett tips hur man gör?

Sen fick jag ett litet ryck att prova att virka igen. Hittade förklaring på mormorsrutor men då jag bara hade vitt garn hemma så blir dom ju inte så varierande.

Ska nog införskaffa mig lite olika färger och så får vi se vad man kan göra för kul med dom här :)

Idag blir det en tur till en kompis som fyllt 40. Han kommer ha fikat hemma hos sina föräldrar här i närheten så det blir en väldigt kort tur men det är helt okay. Hellre det än över 1 timmes resa ;)

Träning; hmmm, har inte tränat nåt på jätte länge. Både pga att jag varit sjuk men även för att mitt förbaskade knä har börjat värka väldigt mycket igen. Träffade en naprapat för ett par veckor sen som gjorde en test och han konstaterade att min miniskel är på väg att trasas upp igen. Fan, vad jag är less på den. Sista operationen var ju för bara 2 år sen!!! Hur många gånger ska jag behöva göra den här operationen?!?!? Mitt knä är helt fullt med ärr efter alla operationer där.

I torsdagskväll låste sig knät helt och hållet i lite böjt läge och det tog över 5 min innan jag kunde räta ut det. Visste inte vart jag skulle ta vägen, kändes som om det skulle gå av om jag bara rörde det lite grann…. Ringde och bokade tid hos min husläkare men det fanns ingen tid förrän den 19 april :( Tog den men om knät fortsätter så går jag ner på akuttiden någon morgon istället.

6 Responses to “Isländska sockor och mormorsrutor”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>