Eva's enkla bloggande

Tre dagar ledigt

Jag har tagit ledigt på måndag och det ska bli så skönt. Blir nästan som en liten ”mini-semester”. Vi åker till landet idag.

Kunde inte åka igår för Malin var på filmkväll med nästan hela klassen hemma hos en tjej så hon kom hem vid 12-tiden.

Är det nån som har ett bra tips hur man hanterar en tonåring? Säg nu inte bara ”vänta ut tills humöret har lugnat sig” Det har jag gjort så många gånger. Visst det funkar men hur hanterar man en tonåring som vaknar sur och när man väcker henne fräser ”rör mig inte” och sen när man ringer lite senare (för att kolla att allt är bra inför skolan) bara fortsätter att fräsa och slänger luren i örat på en? Och som sen 10 timmar senare när man vill kolla av hur hon ska göra inför kvällen med kompisarna fortfarande är sur och grinig?!?!? Och fortsatt slänger luren i örat på en och man sitter på tunnelbanan och inte kan ryta i ordentligt för att inte hela vagnen ska stirra? Och när man efter att man äntligen fått ur henne hur hon ska ha det ändå inte gör det utan helt plötsligt ändrar sig utan att meddela det utan man får själv ringa och kolla hur det skulle vara? Och när hon kommer hem sen sent på kvällen och fortfarande är sur och tjafsar emot när man säger saker???

Ibland orkar jag inte vara mamma!!! Det här är kanske sånt alla tonårsföräldrar säger men det är sant. Jag vet inte hur jag ska tackla det här. Dom jag pratat med säger bara ”vänta tills hon är lugn och diskutera då”.. Har du nåt tips?

Igår när jag satt och hade en avstämning med M för en sponsor så började vi spåna om en liten idé som fått mig att börja tänka lite… (jag kan inte avslöja öppet här så jag skriver senare om det låst…) Men det är en lockande idé och Perre gillade den också…

Nu ska jag sätta fart och packa ihop vad jag ska ha med mig till landet. Åker nog direkt därifrån till jobbet på tisdagmorgon. Perre och barna stannar hela veckan då det är höstlov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>