Eva's enkla bloggande

Hemma igen

Ja, nu är jag hemma igen. Mörbultad och lite ont. Men idag känns det lite bättre än igår.

I fredags var det alltså dags. Perre och barna körde mig till Norrtälje sjukhus redan i torsdags då dom ville ha mig där redan tidigt innan operationen.

Jag visades in på mitt rum. Fick en dubbelsal men jag var ensam :)

På bordet låg en uppsättning med kläder, handdukar och desinfektionsmedel som jag skulle använda på kvällen och sen fanns det en påse till jag skulle använda på morgonen innan operationen.

Kvällen tillbringade jag med att lösa korsord och kolla lite på tv. Det var inte många patienter inlagda just nu så det var väldigt lugnt. Sån här fin utsikt hade jag från mitt rum :)

På fredagen väcktes jag redan vid 6-tiden av att dom skulle ta tempen och sen fick jag somna om en liten stund. Väcktes igen lagom i tid för att duscha innan jag skulle iväg. Vid 7.30 var jag uppe på operation och dom började förbereda mig med en massa slangar och gud vet allt. Fick nåt lugnande som gjorde att jag kände mig lite yr och sen sa dom att det var dags att sova. Kommer ihåg att dom sa att nu kommer du känna att hjärtat slår hastigare men det är helt normalt. Kände det plus att allt kändes som om jag var intäckt i bomull. Sen somnade jag.

Tror klockan var runt 11-11.30 när dom väckte mig första gången och sa att det var klart. Och att det hade blivit ”lilla” operationen. Skönt! Jag hade väldigt ont då och fick massvis med morfin. Somnade sen om flera gånger. Tittade upp några gånger men orkade inte hålla mig vaken. Kommer ihåg att jag pratade med Perre en gång men inte vad jag sa. Han fick prata med systrarna istället. Han ringde även senare och då fick jag höra att vi hade bestämt att han skulle komma in men andra gången var klockan så mycket så vi avblåste det. Innan jag fick komma ner till mitt rum så ville dom att jag skulle kunna kissa. Provade både att kissa i bäcken och på toa men det var inte lätt. Jag kände att det fanns massvis som ville ut men kunde inte slappna av så att det gick. Kom bara några droppar. Dom scannade mig och sa att det inte var så jätte farligt så jag fick åka ner. Jag kom inte tillbaka till mitt rum förrän 20.30 på kvällen. Då fick jag lite mera morfin och sen somnade jag. Vaknade flera gånger under natten men somnade om ganska fort varje gång.

Jag har fått med mig stenarna hem och nu förstår jag verkligen varför det gjorde så ont som det gjorde. Dom är ju inte små!!

Känner mig nu ganska stel och det stramar överallt. Har svårt att resa mig när jag suttit en stund eller legat ner. Det känns lite bättre om jag försöker hålla i magen samtidigt. Men det som är jobbigast är nog att jag har svårt att dra riktigt djupa andetag och att jäspa. Skratta ska vi inte prata om. Det gör hur ont som helst. Läkaren på ronden på lördagsmorgonen sa att även om det inte ser mycket ut på utsidan så har dom ju ”grottat runt” ordentligt innuti. Tydligen blåses man upp för att dom ska komma åt ordentligt så det är väl därför jag känner mig svullen. 5 titthål blev det på magen och stygnen ska tas om ca 10 dar. Sofia kommer hjälpa mig att ta dom så slipper jag gå till vårdcentralen. Dom var jättegulliga på sjukhuset och skickade med ett litet ”kit” med saker hon behöver för det.

Dom närmsta dagarna får familjen hjälpa mig med mycket här hemma. Orkar inte mycket plus att det gör ont att göra saker. Sitter just nu och planerar inköp för hela veckan så att jag slipper ge mig ut nåt själv.

Barna börjar skolan imorn och längtar inte alls. Jag däremot längtar efter det då jag är sjukskriven hela veckan och bara kan få njuta för mig själv om dagarna ;) Ska dock försöka ta mig ner till samtalet i Malins klass imorn kl. 13.45. Säger försöka än så länge så får vi se hur det går imorn.

4 Responses to “Hemma igen”

 • Sofia skriver:

  De där stenarna ser verkligen inte roliga ut du! Förstår att du hade ont av dom! Men de var verkligen otroligt runda! :) Va bra att du fick ett sånt där kitt!
  Kram kram.

 • Mel@ skriver:

  skönt att du e hemma.. :)
  <stramningarna kände jag i nästan 1 vecka och ja jag hade ont när jag hostade å andades djupt, de höööör till. =)

  Krya på dejje nu !!

 • Mischy/Eva skriver:

  Hade du köttbullar i gallblåsan, klart det gör ont. ;)
  Jag körde modell grustag.
  Frågade efter mina stenar men dom hade inte sparat mina. Läkaren sa jag slutade räkna efter 50 vilken slappis va.
  Jag ska ha en lite sate liggande någonstans. Den satt ju en bra bit ner någonstans i tolfingertarmen. Hittades inte under op den fiskade dom upp, genom trädgårdsslang ner i halsen.
  Min vistelse på sjukan var 1½ månad.

  Madeleine tjatade på akutläkaren, så han skrev någon remiss till någon som skulle se hur akut hon var.
  Hon har ont till och från, kräks. Lätt att jobba på dagis då.

  Läk på nu.

  Kram

 • Helena skriver:

  Hej Eva!

  Hittade hit för att kolla in stenarna, hu vilka monster,
  skönt att du blev av med dem;)

  Krya på dig!
  Kram och hej Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>