I lördags ringde Erik och sa att han hade ringt efter ambulans för pappa var dålig! Han hade provat att ringa och väcka honom och inte fått svar så han åkte hem till honom istället. Pappa kunde inte röra höger arm och ben och hade svårt att prata.

Jag fixade så att jag fick skjuts av en kompis till Danderyd (Perre var på landet och hade bilen) och mötte upp dom där. Pappa såg verkligen inte pigg ut. Orkade inte hålla upp armen och hade svårt att prata. Först gjordes lite undersökningar på akuten och sen blev pappa inlagd på stroke enheten. CT-skalle gjordes senare på kvällen men den visade ingenting.

På söndagen var pappa ännu tröttare och somnade precis hela tiden Erik och jag var där. När han var lite vaken så var det lite halvsvårt att förstå vad han sa. Vissa saker kom jätte lätt och andra inte.

Erik och jag pratade en hel del och både han och jag vet att han inte har så mycket livslust och vill ”åka” till mamma så vi tror inte att han kommer att kämpa så mycket.

Vi pratade även om att ifall han blir bättre och blir utskriven så måste vi fixa ett omsorgsboende åt honom. Han kan inte bo själv längre. Han behöver bo något ställe där han kan få hjälp med diverse saker, få mat ordentligt och kunna gå ut i en korridor eller nåt och träffa andra människor.

På måndagen när jag ringde avdelningen för att höra hur det var med pappa så sa dom att han var mycket piggare och hade varit uppe och gått med rollator. Trodde knappt att dom prata om min pappa. Åkte dit och det var en mycket piggare pappa där :) Tisdagen var han ännu lite piggare. Han satt upp och åt själv i sängen. Han hade också gått 200 m med rollator!

Igår ringde jag på morgonen och kollade för dom hade gjort ultraljud på halsen på tisdagkvällen för att se om han har några igenproppade kärl där eftersom han har svårt att svälja. Passerad mat går men inte helt flytande. Fick till svar att dom inte hittat nåt och att han i övrigt var pigg även då.

Men efter två timmar ringer dom igen och säger att pappa dippad och blivit frånvarande. Så dom hade gjort ekg och kolla olika blodvärden/tryck. Jag frågade om jag skulle komma på en gång men det var absolut ingen fara på det sättet.

Åkte dit efter jobbet och på vägen skickar Erik SMS om att pappa har fått syrgas så att jag inte skulle bli chockad när jag kom dit. Gulle dig Erik!

Pappa var mycket tröttare och såg skruttig ut igen i sängen :( Han låg och tittade framför sig men verkade ändå långt borta. Sen började han sträcka fram handen och skulle ta något. När Erik och jag frågade vad han ville ha så sa han att försökte ta molnen. Det var vita fina moln. Vi försökte förklara att det inte fanns några där. Han sa också att han hade ropat på mig, Erik och Perre inatt och undrade om vi inte hört det. Han hade klättrat upp på en husstege och kom inte ner sa han… Senare såg han också nån slags tävling. Han trodde själv att det var ett maraton eller liknande. Han sa också att när han dör så ska han brännas och att Erik och jag inte får bli ovänner utan måste fortsätta vara vänner… Sånt är jobbigt att höra!!!

Man märker också att han nog börjar bli lite senil eller dement för på tisdagen pratade han om när han var 10 år och bodde i Matfors och berättade om någon farbror som bodde på ett ålderdomshem. Varken jag eller Erik har hört om det förrut. Vad han egentligen ville komma fram till vet vi fortfarande inte för det var för svårt för honom att förklara.

Sjukhuset har skickat iväg en remiss till Geriatriska avdelningen på Löwet så han kommer nog snart att åka dit istället. Där kommer det att bli vårdplanering. Och då kommer jag att kräva att dom fixar fram en omsorgsplats åt honom. Han kan absolut inte åka hem och bo själv längre. Satt och surfade runt lite för att se vad som finns i Väsby och det finns några som verkar bra. Jag har inte undersökt hur lång väntetid det är men det får ju faktiskt kommun och landstinget fixa.

Det är jobbiga dagar just nu!